Uitbreiding Doesburg - Architectuur Studio Wezenburg

Uitbreiding Doesburg

Uitbreiding Doesburg

Traditioneel en modern;
een spannende combinatie

Meer ruimte voor iedereen in Doesburg

Het gezin met drie kinderen dat in deze woning woont, ervoer te weinig ruimte boven. Er was behoefte aan een werkkamer, een ouderslaapkamer met badkamer en grotere kinderkamers. De logische plek voor een uitbreiding was boven de bestaande garage, maar de restricties in de bouwhoogte zorgde voor een uitdaging. Een traditionele uitbouw met een schuin dak zou veel nuttig vloeroppervlak wegnemen en de ruimte alsnog onpraktisch maken. Om toch zoveel mogelijk ruimte te verwerven, tekenden we een contrasterende ronde, gladde vorm. Niet alleen een bijzonder plaatje, maar ook de oplossing naar veel meer inhoud.

Spanning van buiten, maar niet vanbinnen

Er zit een bijzondere spanning in dit huis; een typisch Nederlands huis met een contrasterende aanbouw. Die tegenstelling tussen oud en nieuw geeft nieuwe dynamiek aan bestaande bouw. En hoewel er vanbuiten spanning mocht zijn, mocht dat binnen niet merkbaar zijn. Rond de bestaande vide op de bovenverdieping zijn oud en nieuw, zowel de kamers als de afwerking van wanden en plafonds, logisch met elkaar vervlochten. Hierdoor heb je niet het idee dat er aangebouwd is.

ontwerp: Guido Wezenberg

uitvoering: Aannemersbedrijf  Smeltink Angerlo

constructie: Bartels Ingenieurs Apeldoorn

installaties: Pola Zevenaar